Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Природо-математик от Монтана спечели престижна награда от Национално състезание по Информационни технологии
Сряда, Април 14, 2021
Природо-математик от Монтана спечели престижна награда от Национално състезание по Информационни технологии

ПМПГ “Св. Климент Охридски“-Монтана взе участие в Националното състезание по Информационни технологии, организирано от РУО-Благоевград, Община Благоевград и VII СУ „Кузман Шапкарев“ от югозападния град. Монтанското елитно школо бе представено от Калин Борисов от 7 клас и Матей Минев от 6 клас. И двамата се състезаваха в по-високи възрастови групи – 8 -12 клас, тъй като такива бяха техните проекти.

Матей Минев спечели второ място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“ с проект „Къща на логическите игри“, като беше изпреварен само от екип ученици от 12-ти клас. Той впечатли журито с добро познаване на среди и езици за програмиране, решаване на математически задачи, моделиране на герои и обекти, както и отлична защита.

Калин Борисов работи по темата „Европейски зелен пакт“ в трудната категория „3D моделиране“ и създаде проект по задание от УАСГ. Учениците бяха оценявани от жури от пет водещи български университета.

Състезанието се проведе on-line, в него взеха участие ученици от големите български градове, както и от Република Северна Македония. Участието на учениците от ПМПГ “Св. Климент Охридски“ стана възможно със съдействието на Съюза на математиците в България, секция Монтана.