Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Неизвестен обзавел модерна оранжерия за канабис в бивш свинарник край село Говежда (снимки и видео)
Сряда, Април 14, 2021
Неизвестен обзавел модерна оранжерия за канабис в бивш свинарник край село Говежда (снимки и видео)

Действаща супер модерно оборудвана наркооранжерия бе разкрита при полицейска акция в с. Говежда, община Георги Дамяново. Униформените са действали след постъпил оперативен сигнал.

В две стопански помещения, намиращи се в бивши свинарници, с площ от около 300 кв.м, са открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

 

На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.

 

Образувано е досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 1 от НК – отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана.

 

Все още не са установени собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.