Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Четирима ще бъдат почетните граждани на Монтана
Сряда, Май 12, 2021
Четирима ще бъдат почетните граждани на Монтана

Тази година кметът на Монтана Златко Живков ще връчи четири почетни знака на заслужили граждани на празника Свети Дух. Те са дългогодишният председател на общинския съвет Светлин Николов, треньорът по самбо и джудо Ташко Танов публицистът и  краевед д-р Георги Б. Георгиев и изпълнителният директор на МБАЛ „д-р Стамен Илиев” д-р Тодор Тодоров. Решението кой да бъде удостоен с най-голямото отличие на община Монтана бе одобрено на днешното заседание на общинския съвет с тайно гласуване. Предложените кандидати са номинирани от отделни инициативни групи и придружени с подписки. Внесени са за разглеждане в Общинския съвет от  кмета Живков.  Той уточни, че общо осем подписки за удостояване на институции и личности са постъпили в общината през тази година.  След разглеждане в комисията по образование и култура са допуснати само четири от тях.

На заседанието днес са направени и предложения за промяна в правилника за почетните отличия на община Монтана. Най-вероятно е още на следващата сесия те ще бъдат внесени за гласуване. Предложенията са за свързани с ограничения на награждаванията за година. Те да бъдат само за личности, а не за институции. Намаляване на премията, която придружава почетния знак на Монтана.