Учители-художници подредиха изложба в чест на 24 май (снимки)

Учители-художници подредиха изложба в чест на 24 май (снимки)

Изложба на учители художници бе открита в галерия „Кутловица” в Монтана. Тя е посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началникът на РУО-Монтана Трайка Трайкова откри изложбата с емоционално послание: „Да станеш част от необятния художествен свят на твореца и вълшебството на неговото майсторство и откривателство приемам с благодарност, защото за мен всяка творба от изложбата е магически прозорец за виждане в дълбочина, движение, образи и цветове! Благодаря Ви сърдечно, колеги, за красотата и вдъхновението! Благодаря за дарения от Вас празник на жителите на Монтана и региона!”

В изложбата участват 16 бивши и настоящи преподаватели по изобразително изкуство. Сред тях са добре познати имена като Теодоси Антонов, Николай Пенков, Дончо Планински, Сияна Миланова, Петър Григоров, Виктория Михайлова, Димитър Гоцак, Таня Василева. Те се представят с разнообразни творби, сред които преобладават живописните платна.

Като организатор на изложбата Таня Василева от дружеството на художниците „Тенец” не е пропуснала да включи в експозицията и произведения на свои колеги, които вече не са сред нас – Иван Доганов, Рени Петрова, Георги Мечков. „Паметта им се пази, защото замисълът на изложбата е да покаже пътя на учители, насърчили учениците си да станат учители“, разкри Таня Василева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изложбата ще остане в галерия „Кутловица” на бул. „Трети март” No.64 в Монтана до 7 юни.


Please publish modules in offcanvas position.