Писателят Мартен Калеев с годишната награда на СБП за кратка проза

Писателят Мартен Калеев с годишната награда на СБП за кратка проза

По повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Съюзът на българските писател обяви носителите на годишните награди за литература. В рамките на ежегодния национален преглед на литературната продукция за 2020 година се селекционират и оценяват произведения в разделите – кратка проза, роман, поезия, публицистика, мемоаристика, документалистика, литературна критика, драматургия, литература за деца, хумор и сатира.

Носител на годишната награда за кратка проза е писателят-земляк Мартен Калеев за книгата му „Всичко и нищо“, излязла от печат през декември 2020 година от издателство „Захарий Стоянов“.

В зала "Монпарнас" на СБП награда на Мартен Калеев бе тържествено връчена от председателя Боян Ангелов и от Димитър Христов – директор на творческия фонд.

- Това заслужено високо отличие на писателя Мартен Калеев е поредното признание и доказателство, че той извършва многостранна и ценна литературна дейност, която е значима и влияе на литературните процеси не само в Северозапада, но и в страната, и в чужбина!... – отбеляза в словото си Димитър Христов.

Наскоро текстове и интервюта на Мартен Калеев бяха публикувани в престижни международни издания, а литературният критик Георги Ценков го нарече „опитомителят на думите“ и „аристократа от Северозапада“, който не се побира в рамки и е неуловим за терминологията на модернизма и постмодернизма. 


Please publish modules in offcanvas position.