Бивш шеф на БК Монтана влиза в  политиката (видео)

Бивш шеф на БК Монтана влиза в политиката (видео)

„Опазване на най-ценния ресурс на България – хората и природата. Това са двете неща, които ме мотивираха, да реша да се занимавам с политика“. Това заяви пред журналисти днес Димитър Димитров кандидат за народен представител на Демократична България за ХІІ многомандатен район Монтана. „Това кътче от Северозапада е уникално място за развитие на екологичен и културен туризъм“, каза още Димитров, който от 2018 година членува в Зелено движение, а от 2020-та е член и на националния съвет на организацията. 

Димитър Димитров е магистър-фармацевт, на 58 години от Монтана. Завършил е средното си образование в Образцова политехническа гимназия (днешна Природо-математическа гимназия). Семеен. Бил е президент и спонсор на БК Монтана. Експерт по здравеопазване и лекарствена политика на Зелено движение.

Според него за развитието на здравеопазването определящи са три фактора: прозрачност, проследимост и контрол и смята, че при финансирането на сектора освен от публични ресурси трябва да бъдат включени и  частните здравно-осигурителни фондове, които да поемат част от тежестта. 

„Във фармацията също има тревожни сигнали и пример за това е, че двата големи производители Glaxo и Sanofi, се изтеглят от България, вследствие от свръх регулирания пазар, които съществува в страната ни“, категоричен е Димитър Димитров.

Като народен представител той ще работи за опазване на климата, околната среда, иновации, екосъобразни технологии и всичко, което е свързано с постигането им.

 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.