СУ „Христо Ботев“-Сунгурларе си тръгна с две награди от ОДК-Монтана (снимки)

СУ „Христо Ботев“-Сунгурларе си тръгна с две награди от ОДК-Монтана (снимки)

Отборът на II ОУ „Иван Вазов“ от град Вълчедръм се класира на второ място на завършилата в Обединения детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Символичните домакини събраха актив от 88 точки. С три пункта повече победител стана СУ „Христо Ботев“-Сунгурларе (област Бургас). Трети се нареди сборната формация на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“-Елхово (област Ямбол)-87 т. След тях в класирането останаха СУ „Христо Ботев“ от град Септември (област Пазарджик)-72 т. и СУ „Екзарх Антим I“-Казанлък (област Стара Загора)-62 т. Тимът от Сунгурларе спечели и наградата на БЧК-Монтана за най-добро представяне в теста за оказване на първа помощ.

По време на състезанието децата показаха знания и умения за действие в условията на пътното движение и безопасно поведение на пътя. Те решаваха листовки, тестове по първа помощ, отговаряха на въпроси във викторина, редиха пъзели с пътни знаци, откриваха повреди във велосипед. Всичко това се случваше под зоркия поглед на съдийската комисия, с председател Слави Кръстев от СБА-София.

Всеки участник в Националната викторина получи подарък и лакомства от община Монтана и от областната управа, медицински пластири от БЧК-Монтана и сувенири, изработени от ученици на ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в областния град. Ученици от професионалната финансово-стопанската гимназия  „Васил Левски“ бяха гидове на гостуващите отбори като в свободното време им показаха забележителностите на града и им разказаха за неговата история.

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ – Монтана 2021г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти, Национално движение „Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст и Община Монтана.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.