„Пъстренец Jr.“ представи нови песни и нови солисти пред публика

„Пъстренец Jr.“ представи нови песни и нови солисти пред публика

Те са гласовитите славейчета от певческа група „Пъстренец Jr.” с ръководител Асен Асенов. Те не само пеят, а чрез песните предават и обичта си към фолклорното  богатство на България. В сряда те отбелязаха края на творчески сезон 2020-2021 с концерт-продукция. Но всъщност за две от солистките на групата това беше и начало. За първи път 5-годишната Йоана, която е най-малкият член на формацията, пя пред публика. Една от дългогодишните певици Поли Петрова от есента пък поема по нов път – студентка във ВУЗ.

В програмата, която „Пъстренец Jr.“ представи пред публиката в малката зала на Младежкия дом, бяха включени нови за този творчески сезон песни, с които децата са получили награди от участията си в няколко национални конкурса. Всички те имат както групови, така и индивидуални постижения. А те не са малко, защото звънливите  им гласове са омаяли журито в доста фолклорни форуми.

Равносметката до този момент от участията им е 4 първи и 4 втори места от онлайн конкурса „Фолклорни приумици“-Червен бряг; 1 лауреат, 5 първи и 2 втори места от фолклорния онлайн конкурс „Весел Чичопей“-с. Първомайци; 3 първи, 3 втори и 1 трето място от Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“; първо място за певческа група „Пъстренец Jr.“ и  специални награди за солистите от  Международния фестивал „Пауталия“-Кюстендил.  Смело може да се заяви, че формацията ражда звезди, които изгряват на фестивалните сцени и конкурси.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.