Ясни имената на петимата депутати от Монтана в 46-то Народно събрание

Ясни имената на петимата депутати от Монтана в 46-то Народно събрание

От ЦИК обявиха официално броя на мандатите и имената на народни представители, които ще бъдат част от 46-тото Народно събрание. Петимата депутати, от които се очаква да защитават интересите на област Монтана са Пламен Абровски и Десислава Цонева от „Има такъв народ“, Ирена Димова (ГЕРБ/СДС), Атанас Костадинов (БСП) и Димитър Аврамов (ДПС). Първите двама ще бъдат за първи път народни представители, докато останалите трима вече имат достатъчно парламентарен опит.

В 46-то Народно събрание ИТН получава 65 депутатски места, ГЕРБ/СДС – 63, БСП - 36, Демократична България -34, ДПС – 29 и „Изправи се! Мутри вън!“ – 13.

Президентът на РБългария Румен Радев трябва с указ да насочи датата на първото заседание на Народното събрание, на което народните избраници да положат клетва.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.