Младоженци събраха 85 детски книжки на сватбата си, дариха ги на болница

Младоженци събраха 85 детски книжки на сватбата си, дариха ги на болница

85 книжки дариха на детското отделение в болницата в град Елин Пелин младоженците Ани и Мартин Горчеви. На събитието присъстваха заместник-кметът на общината Рени Николова, д-р Мая Луканова - управител на МБАЛ "Елин Пелин", д-р Веселина Стоева - завеждащ детското отделение и нейните колеги. Сред книжките, в които ще се потопят малчуганите,  са различни варианти на "Български народни приказки", "Патиланско царство", "Алиса в страната на чудесата", "Елза и Ана", "Маншон, полуобувка и мъхеста брада", приказки на братя Грим и много други. Има и книжки за оцветяване на народни носии.

Мартин е от Монтана и е бивш танцьор на ансамбъл „Северняци“ при Обединендетскикомплекс „Ние, врабчетата“. Ани е от ЕлинПелин и като дете е част от танцов състав „Пелинче“. Те си казаха заветното „да“ в последния юлски ден  в китното селце Лещен. Желанието  на младото семейство бе на сватбата им вместо цветя за булката, гостите да носят детски книжки, които те ще дарят на болницата в родния град на булката. Младите влюбени сбъднаха своето желание, а за благородния си жест семейството получи Свидетелство за дарение.

 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.