Ученици и студенти от Монтана и Берковица се обучаваха в Лятно училище

Ученици и студенти от Монтана и Берковица се обучаваха в Лятно училище

Солисти на певческа група „Пъстренец Jr.” участваха в Лятно училище по народно пеене под ръководството на проф. д-р Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. В майсторския клас, организиран от Асен Асенов – музикален педагог и директор на Младежкия дом в Монтана, се обучаваха също така ученици и студенти от Асеновград, Берковица, Варна, Генерал Тошево, Кърджали, Париж, Плевен, Пловдив, София, Харманли и Шумен. Част от тях се включват в този интензивен курс за пореден път, а благодарение на усъвършенстваните си вокалните умения и любовта към песенния фолклор вече са приети в национални музикални училища и академии.

„Участниците изучаваха репертоар от различни музикално-фолклорни области, овладяваха вокалната техника, орнаментика, певческо дишане, стилистика и други специфични умения. Наравно с това те бяха възпитавани в камерно музициране: дуети, трио и хор. Голяма част от наученото бе представено на заключителните концерти“, каза проф. Станилова.

Тазгодишното издание на Лятното училише по народно пеене е 13-о поред. То се проведе в Клисура и в Дряново. Наред с обучението, ежедневието на участниците бе разнообразено с интересна съпътстваща програма. Тя включваше посещения на културно-исторически и природни забележителности в градовете домакини и съседни населени места като Трявна и Боженци. Вълнуващи бяха импровизираните концерти в Дряновския манастир и в пещерата „Бачо Киро“, чиято перфектна акустика усили ефекта от звънките гласове на младите фолклорни таланти. Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.