От полицията разгриха група занимавала се с търговия на наркотици

От полицията разгриха група занимавала се с търговия на наркотици

На 24 и 25 сепотември след получена информация за държане и разпространение на наркотични вещества от мъж и жена, на 37 г. и 29 г., живущи в с. Меляне, общ. Георги Дамяново, криминалисти от РУ Монтана и служители на „Специализирани тактически действия” са провели специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". В рамките на полицейската акция са предприети действия за установяване на лица, закупили от двамата и превозващи наркотични вещества.
В района с. Белимел, общ. Чипровци, е установен и спрян лек автомобил "Мазда 2" с монтанска регистрация, управляван от 25-годишен монтански жител. При извършения оглед е намерен и иззет 1,5 грама амфетамин. Непосредствено след с. Белимел е спрян лек автомобил "Фиат Стило" с монтанска регистрация, управляван от 24-годишен жител на с. Превала, общ. Чипровци. В автомобила са намерени и иззети 4,1 грама канабис.
На територията на гр. Монтана е установен и спрян лек автомобил "Ауди А 4" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 34-годишен монтански жител, с 39-годишен пътник от областния град. При извършеното претърсване в автомобила са намерени и иззети 0,3 грама амфетамин. При направения личен обиск в РУ Монтана на пътника от автомобила са иззети 30 грама канабис и грам амфетамин. При проведени беседи водачът и пътникът заявили, че закупили наркотичните вещества от двамата жители на с. Меляне.
В полицейския арест на РУ Монтана за 24 часа са задържани всички водачи и пътници, закупили наркотични вещества, както и двамата жители на с. Меляне, за които са получени данни, че извършват търговия с наркотични вещества. При извършеното претърсване в дома им в с. Меляне са намерени и иззети 284 грама канабис, 2 цигари марихуана, свивка марихуана, два тефтера със списъци с имена и два мобилни телефона. По случая е образувано досъдебно производство по 354 а, ал. 1, изр. 1, предл. 4 и 5 от НК.
На 25.09.2021 г. след получена информация, че двамата жители на с. Меляне са засадили и отглеждат канабисови растения, са проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия по досъдебното производство. При оглед в местността Средила в землището на с. Меляне са открити около 50 отрязани стъбла от растения, а непосредствено до тях - отрязана зелена тревна маса от рода на конопа, с общо тегло 1,2 кг. Иззета е още 250 грама суха зелена тревиста маса и множество вещи и предмети, използвани за извършваната престъпна дейност.
Работа по случая продължава РУ Монтана.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.