Сряда, Април 08, 2020
Заради коронавируса спортът в Монтана пусна кепенци

Баскетболистките на Монтана спряха тренировки. Като предпазна мярка срещу разпространението на коронавириса отборът бе разпуснат в принудителна ваканция. Двете чужденки 178-сантиметровият гард от Босна и Херцеговина Матея Тавич и словенският център Тина Требец все още не са се прибрали в родината си, макар че турнирът на Адриатическата лига приключи предварително, а монтанският тим ще получи бронзовите медали. Двете нямат право да играят в родното първенство. От БФБ пък все още не са на ясно кога ще се поднови шампионатът на „А“ група, в който от редовния сезон остава да се изиграе най-важната среща Монтана – Берое, която ще е в зала „Младост“.

Волейболният тим също преустанови тренировки, като и при него ситуацията е сходна. Австрийският националМаксимилиян Талер и 202-сантиметровият полски диагонал Миколай Сърнечки обаче не са си тръгнали, защото  първенството тепърва ще навлиза в решителната си фаза. До края на редовния сезон остават още два кръга, в които Монтана приема Дунав (Русе) и гостува на Пирин (Разлог). След това обаче следват битките от плейофите.

Състезателите от останалите спортни клубове в Монтана също са в принудителна ваканция. На този етап тя ще продължи до 13 април, когато трябва да бъде сложен край на извънредното положение, в което са намира в момента страната.