Понеделник, Ноември 30, 2020
И две дузпи не отчаяха момчетата на Дилян Иванов, взеха точка на Славия

И две дузпи не помогнаха на Славия да си тръгне като победител от стадион „Огоста“. Столичният тим гостува на Монтана всреща от XIII кръг на първенството на елитната „А“ група U19, но срещна невероятен отпор от сърцатия тим на домакините. Момчетата на треньора Дилян Иванов бяха напълно равностойни на своя съперник, който има пет пъти повече точки в актива си.

Малките монтанци на два пъти повеждаха в резултата,  Бисер Бисеров откри в 15-та мин., а в 27-та мин. Кристиян Младенов бе точен за 2:1. И двете попадения за гостите пък вкара Мартин Сораков (21, 62), като първото бе от дузпа. В началото на второто полувреме главният съдия Росен Гановски видя още една дузпа за столичани, която бе дълго оспорвана от домакините. Правдата обаче възтържествува, след като вратарят Петър Петров спаси удара от бялата точка на Сораков.

След срещата стана ясно, че длъжностните лица са записали в протокола, че директорът на ДЮШ на Монтана Емил Цанински е седял на скамейката при резервите без да е вписан в протокола. Заради това от Дисциплинарната комисия глобиха ФК със 125 лева позовавайки се на основание чл.36, ал. 5  от Дисциплинарния правилник /2020-2021/.