Неделя, Януари 17, 2021
Балкански котките обраха всички отличия през сезона (снимки)

Поредния си успех през сезона записа отборът на Балкански котки (Берковица). Воденият от играещия си треньор Цветостин Цветков тим стана шампион по „Ръгби 15“, след като в решителна среща за златните медали победи с 27:18 като гост столичния Локомотив. Това е втора поредна титла за талантливата берковска формация. „Факт е, че сме фактор в българското ръгби. Доказахме, че нашите успехи не са случайни, а са плод на много тежък труд, воля, постоянство и не на последно място на много лишения в името на „Балкански котки“! Крачка по крачка, ние градим“, написаха в сайта на клуба.

По-рано през годината „котките“ триумфираха в Държавното първенство и Купата на България по „Ръгби 7“ и спечелиха за пореден път домакинския си турнир „Димитър Гаврилов-Тренера“. „В рамките на три месеца направихме требъл, а доминацията ни в „Ръгби 7“, който е олимпийски спорт, започна преди три сезона (2017/18). За този период от време постигнахме 19 победи и само 1 загуба, спечелихме три шампионски титли и две купи на България. Благодарим за страхотното съперничество на нашите достойни противници. Огромни благодарности на всички наши фенове, партньори, спонсори и хора, които ни помагат безвъзмездно“, заяви треньорът Цветостин Цветков.

А ето и имената на най-заслужилите от заслужилите Балкански котки: Драгомир Радин, Виктор Илиев, Тома Бранков, Иван Петров, Николай Николов, Цветан Иванов, Кристиян Коцев, Деян Първанов, Илия Кръстев, Красимир Ангелов, Томислав Томов, Даниел Стефанов, Петър Николов-капитан, Цветостин Цветков-играещ треньор.

                                                                                                                    Снимки: Никола Кирилов