Стартира модернизация на стадиона в с. Николово (снимки и видео)

Стартира модернизация на стадиона в с. Николово (снимки и видео)

Първа копка на стадиона в монтанското село Николово бе направена днес. С това бе сложено началото на така очакваната модернизация на спортното съоръжение, на което играят два от водещите отбори в монтанската IV дивизия Пъстрина и Вихър. Представители на двата клуба бяха Митко Нисторов, Диман Георгиев, Марииус Конов и Георги Славчев. На церемонията присъстваха още футболисти, съдии и хора от селото.

Кметът на Монтана Златко Живков представи параметрите на проекта „Спортни дейности за млади хора – Бъдеще за всички в трансграничния регион” по програма Interreg България – Сърбия. По него общините Пирот и Монтана ще работят съвместно за обновяване на инфраструктурни спортни съоръжения.

Проектът предвижда да бъде изградена нова поливна система, направен дренаж на футболното игрище, което е с размери 100 на 65 метра, реконструкция на съществуващите и изграждане на нови съблекални и поставяне на нови трибуни, със 180 седящи места.

Договорът е на стойност 298 847 хиляди евро, от който 245 261 евро са европейско финансиране, а останалите 53 586 хиляди евро съфинансиране от община Монтана. Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца. „Тук ще могат да тренират и малките футболисти от ДЮШ на Монтана. Поне двама работници ще се грижат за поддръжката на спортното съоръжение, което ще се стопанисва от общинската фирма „Спортни имоти“, заяви кметът на Монтана Златко Живков.Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.