Велосипедисти от три поколения видяха красотите на Северозапада

Велосипедисти от три поколения видяха красотите на Северозапада

Над 300 любители на колоезденето и красивата природа взеха участие в първия в Северозападна България шосеен велопоход. Той стартира в центъра на Чипровци, премина през територията на 5 общини и финишира в село Митровци,  където стана и награждаването на призьорите.

Участниците караха по 5 маршрута, като най-късият бе 13 км, а най-дългият 155 км. За тяхната безопасност се грижеше специална полицейска охрана. Най-младият състезател бе Калоян, на 6 години, най-възрастният 66-годишният му дядо Иван, които идват чак от Благоевград.

„Самото състезание е един проект, с който кандидатствахме миналата година и спечелихме финансиране“, заяви кметът на Чипровци Пламен Петков.

„Фондация Америка за България финансира тази проява, надяваме състезанието да стане ежегодно“, разкри Еленко Еленков, представител на Спортен клуб Бегач, който е основният организатор на велопохода.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.