Магьосниците триумфираха на турнир по минифутбол

Магьосниците триумфираха на турнир по минифутбол

Магьосниците от Монтана спечелиха Vтурнир по минифутбол проведен в продължение на два дни на терена с изкуствена настилка в спортния комплекс „Огоста“. На финала представителите на домакините победиха с 2:1 ВиК (Враца). Двата отбора добиха правото да играят на големия международен турнир в Албена, който ще бъде в края на септември и в който ще участват формации от 10 държави.

Бронзовите медали заслужиха Нашенци-те от Враца, които в малкия финал се наложиха с 2:0 над Вихър (Николово). Организаторите на турнира раздадоха и няколко индивидуални награди. Приза за „най-добър вратар“ бе спечелен от Кристиян Тончев (Нашенци), за „най-атрактивен състезател“ бе определен Александър Александров-Вош (Магьосниците), наградата за „феърплей“ грабна Петко Петков-Перуци (Еталон), а тази за „най-прецизен съдия“ Николай Малджански.

Най-мащабната в България верига от турнири по минифутбол стартира преди април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, а петото му издание бе в Монтана. Основни организатори на проявата са „Асоциация спорт в свободното време“, в партньорство с Европейската мрежа за развитие на футбола и Европейската федерация по минифутбол.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Монтана Златко Живков, заместниците му Диман Георгиев и Тихомир Антонов, главният експерт „Спорт и младежки дейности“ Даниела Йорданова, президентът на ПФК Монтана Румен Панайотов и председателя на Обл.С на БФС Радой Христов.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.