Националната ученическа викторина „Да запазим децата па пътя“ за първи път в Монтана (снимки)

Националната ученическа викторина „Да запазим децата па пътя“ за първи път в Монтана (снимки)

За пръв път Монтана е домакин на национално състезание по безопасност на движението. То се провежда в сградата на обединения детски комплекс „Ние, врабчетата“. Домакинството се предава по право на предходния победител от викторината, в случая  това е отборът на VI СУ „Отец Паисий“-Монтана, който стана шампион през 2019 година в Смолян.

По време на официалното откриване кметът на Монтана Златко Живков бе удостоен с почетен плакет на Съюза на българските автомобилисти и с диплом за принос в развитие на детското творчество на Националния дворец на децата. Отличията му бяха от директора на НДД Татяна Досева и от представителя на СБА Слави Кръстев.

Тази година на финала участват пет отбора. Те са: Средно училище „Христо Ботев“ (град Сунгурларе, област Бургас), Второ основно училище „Иван Вазов“ (град Вълчедръм, област Монтана), Средно училище „Христо Ботев“ (град Септември, област Пазарджик), Средно училище „Екзарх Антим I “ (град Казанлък, област Стара Загора) и Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ (град Елхово, област Ямбол).

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ – Монтана 2021г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти, Национално движение „Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст и Община Монтана.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.