Монтанската V дивизия тръгва на 11 септември със 7 отбора

Монтанската V дивизия тръгва на 11 септември със 7 отбора

Само седем отбора са потвърдили участието си през новия сезон в първенството монтанската „Б“ Областна футболна група. Това разкри председателят на футболната централа в Монтана Радой Христов, с уговорката, че е трудно да се намери още един кандидат, за да няма почиващ, а е по-възможно някой да се откаже. Шампионатът на V дивизия се открива на 11 септември, като към днешна дата съставът и е: Балкан (Говежда), Дунав-Цибър (Долни Цибър), Динамо (Мадан), Липен, Партизани (д-р Йосифово), Железна и Хайдут (Ерден). През сезон 2020-2021 година в „А“ ОФГ играха 10 отбора – от Спортист (Благово) обаче не започнаха пролетния дял, като оправданието от кметството бе недостиг на футболисти. През лятото от Бенковски (Габровница) и Озирово (Долно Озирово) пък обявиха, че се отказват поради липса на пари. По финансови причини бялата кърпа хвърлиха и от Селяк (Стубел), завършил на 9-то място в класирането на „А“ ОФГ.

Жалко е, че се стига до тук. Още по-тъжно е, че такива центрове с традиции във футбола и с добра (някога) спортна база като Вълчедръм, Лехчево, Медковец и Брусарци ги няма на картата. На повечето места всичко се руши, като във Вълчедръм децата са принудени да тренират в двора на местното училище защото теренът не се поддържа, а стадионът отдавна затворен.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.