Дама на почетната стълбичка в Криводол (снимки)

Дама на почетната стълбичка в Криводол (снимки)

С много емоции, а и неспортсментски прояви бе белязан третият кръг от държавното първенство по рали крос, който се проведе на писта „Строител“ в Криводол. На подиума пък място намери и представител на нежния пол.

На ½ финала в „дивизия 3” със задно предаване пилотът на видинския клуб Жикомоторспорт Никола Печев с БМВ блъсна колите на Асен Арсенов и Любослав Бойков. Наложи се съдиите да изгледат записи от камерите в автомобилите и Печев бе дисквалифициран. Победител в дивизията стана Ивайло Иванов от Старт М (Криводол), следван от съотборника си Любослав Бойков (ВАЗ), а трети се нареди Недялко Неделков (Форд Сиера) от Жикомоторспорт.

В клас „Лада” пък непосредствено преди финала Андрей Стефанов удари автомобила си в предпазните гуми, финишира на таван, отърва само с уплаха и смачкани ламарини и в крайна сметка зае второто място в класирането. Преди него остана само Ивайло Цветков-Бушона, а до тях на почетната стълбичка застана и единствената дама на пистата Кристина Георгиева. И тримата са пилоти са Жикомоторспорт (Видин), като победителят  получи и специална купа, защото за него това бе старт №100 в кариерата му.

В „дивизия 2” Ивайло Здравков със „Ситроен Саксо“ от Жикомоторспорт изпревари баща и син Цветан Миков (Сеат Ибиза) и Светослав Миков (Хонда Сивик).

При най-расовите машини в „дивизия 1” до изненада не се стигна и монтанският пилот на Старт М (Криводол) Иван Живков-Пожарния триумфира на писта „Строител“. След него се наредиха съотборниците му Мирослав Цветанов-Бомбата (Форд Сиера) и Емил Минчев (Субару Джъсти).

Отборната титла в Криводол отиде у Жикомоторспорт (Видин) с 65 точки, с една по-малко след него останаха първият и вторият тим на домакините. В състезанието взеха участие 30 пилоти.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.