Двама волейболисти на Монтана в разширения състав на националния

Двама волейболисти на Монтана в разширения състав на националния

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол-мъже Николай Желязков обяви разширения състав за предстоящото участие в Лигата на нациите (7-13 юни). Сред повиканите са и двама състезатели на Монтана – централният блокировач Стефан Чавдаров и либерото Мартин Божилов. Други трима бивши волейболисти на Монтана попаднаха в групата от 25 играчи. Това са посрещачът Аспарух Аспарухов, който се състезава за италианския Верона и центровете Николай Къртев (Хебър Пазарджик) и Венцислав Рагин (Нефтохимик Бургас).

Първата част от подготовка започна вече в Самоков, а от 9 май отборът се мести във Вършец, където ще се проведе вторият подготвителен лагер. В спортната зала в курортното градче на 17 и 18 май ще се изиграят и първите две контролни срещи на българския тим, съперник в тях е отборът на Испания. На 23 май избраниците на Николай Желязков пътуват за Италия, където ще имат две проверки с домакините. На 31 май и 1 юни в София са последните две контроли със Словения. Отборът ни заминава на 5 юни за Канада, където ще се състои първият турнир от Лигата на нациите. Там България ще се изправи срещу Сърбия (7 юни), Германия (10), Полша (11) и домакините от Канада (13 юни).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.