Любо Ганев впечатлен от Вършец и условията, които градът предлага за спорт и спортен туризъм

Любо Ганев впечатлен от Вършец и условията, които градът предлага за спорт и спортен туризъм

Президент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се срещна с кмета на Вършец инж. Иван Лазаров. Поводът за визитата му в Общината бе предстоящият лагер, който мъжккият национален отбор на България ще проведе в курортното градче. На срещата присъства и председателят на местния ВК Коста Младенов. Лагерът във Вършец (10-18 май) е част от подготовката на държавния ни тим за предстоящото му участие в Лигата на нациите. Той ще завърши с две контролни срещи с Испания. Те ще се играят на 17 и 18 май, от 17:30 часа, като входът за зрители ще е свободен.

Любо Ганев не скри, че е впечатлен от условията, които предлага градът за спорт и спортен туризъм и смята, че за в бъдеще Вършец може да се превърне в една от основните бази за тренировъчни лагери и приятелски срещи на националите гарнитури, а също така да получи домакинство за някое от първенствата при подрастващите. Интерес към лагера на националния отбор на България и община Вършец проявиха и Circle media – национален спортен промоутър и спортна медия, която намира интересните и човешки гледни точки към света на спорта. Те направиха видео интервю с инж. Иван Лазаров, което ще бъде излъчено във вторник, 17-ти май.

Освен двете приятелски срещи с Испания България ще има още 4 проверки. На 23 май възпитаниците на треньора Николай Желязков ще пътуват за Италия за две контроли с домакините, а на 31 май и 1 юни в София ще се изправят срещу Словения. Отборът заминава на 5 юни за Канада, където ще се състои първият турнир от Лигата на нациите. Там България ще срещне последователно Сърбия (7 юни), Германия (10), Полша (11) и домакините от Канада (13 юни).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.