Монтана падна от Марек след тайбрек

Монтана падна от Марек след тайбрек

Монтана започна със загуба полуфиналната плейофна серия за титлата в Суперлигата при мъжете.

Подкрепяни от петдесетина от най-верните си привърженици, сред които и цялото ръководство на общината начело с кмета Златко Живков, монтанчани бяха надиграни с 3:2 от Марек.

Двубоят се игра в „Арена Горна малина” и бе предаван пряко по БНТ2 и БНТ свят.

Възпитаниците на треньора Георги Петров започнаха доста сковано и първия гейм приключи бързо 14:25 за действащия шампион от Дупница.

Символичните домакини от Монтана бяха догонващи и във втория гейм, но успяха да го затворят на 23 точки.

Третият бе копие на първия, а чак в четвъртата част монтанчани загатнаха защо завършиха редовния сезон на второ място в класирането.

В тайбрека отборът на Марек отново поведе, но влезлият да спасява положението 217-сантиметров гигант Цано Цанков и особено появата в игра на 19-годишният младежки национал Николай Къртев бяха в основата на обрата.

Монтанчани обаче не успяха да използват момента и да нанесат своя решителен удар, пропуснаха два мачбола, което им коства и победата. 

Минчо Минчев стана топ-реализатор на двубоя с 23 точки. За Марек Станислав Величков отбеляза 18 т.

В неприятна ситуация бе поставен опитният разпределител Георги Братоев.

27-годишният национал закъсня за мача, заради ангажимент към своята майка, появи се в залата след като двата отбора вече бяха представени на зрителите и според правилника на БФВ не бе допуснат не само в игра, а дори и да седи на резервната скамейка на Монтана.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.