Събота, Май 30, 2020
Най-малко 4-ма нови иска още треньорът на ВК Монтана

Старши треньорът на ВК Монтана волей Даниел Пеев разкри, че ще смята селекцията за новия сезон за приключила след като привлече в отбора още поне четирима нови. Волейболният спец иска разпределител, диагонал, и двама посрещачи. За първите два поста ще се търсят състезатели от чужбина, а за другия е възможно да се обърне и към момчета от школата. На този етап Монтана се подсили с Виктор Костадинов и Мартин Кръстев. И двамата идват от Дунав (Русе), като първият е разпределител, а вторият централен блокировач.

Според Даниел Пеев най-важното е, че ядрото на отбора бе запазено. Основни фигури като капитанът Тодор Вълчев, Радослав Попов (посрещач), центровете Тодор Костов и Стефан Чавдаров и двете либера Мартин Божилов и Методи Методиев подписаха нови договори с клуба, които са за срок от една година. Новите им контракти са с намалени възнаграждения.

С някои от останалите волейболисти като Денимир Димитров, Димитър Калчев, Любослав Симеонов, Иван Латунов и Борислав Наковвсе още се водят преговори. На този етап с Монтана се разделиха Златко Кьосев, който премина в Нефтохимик (Бургас) и двамата чужденци Максимилиан Талер и Милолай Сърнечки.