Понеделник, Октомври 26, 2020
Във ВК Монтана тренират вече в пълен състав (снимки)

Старши треньорът на ВК Монтана Даниел Пеев най-после има повод да се усмихне. Вече втори ден воденият от него тим се готви в пълен състав. Това стана факт, след като към отбора се присъедини и второто руско попълнение в лятната селекция Максим Крескин. Той е разпределител, на 19 години е и идва от Локомотив (Новосибирск). Преди него тренировки в зла „Огоста“ започна 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков. 20-годишният гигант също е възпитаник на ДЮШ на Локомотив, като и двамата са тренирали там под ръководството на българския специалист Георги Петров. Сапожков е по-титулувания състезател, той е два пъти шампион на Русия в младежката лига и два пъти носител на Купата на страната, има и шампионска титла на Европа със „сборная“ за младежи под 20 години. При официалното си представяне двамата казаха: В Локомотив имаме един девиз: „Само Локо-само победа“, сега за нас вече ще бъде „Само Монтана-само победа“.

„Радвам се, че най-накрая вече сме в пълен състав. Не се притеснявам за физическото състояние на Максим Крескин и Максим Сапожков, защото те не са спирали да тренират през лятото. Имат даже и мачове за Купата на Русия с Локомотив, от където ни поискаха разрешение естествено. Такъв диагонал като Сапожков не е имало в българското първенство. За този ръст от 220 сантиметра е страшно подвижен. Научен е на елементи, а техническите му умения за неговите 20 години са много добри“, заяви ст. треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Кметът на Монтана Златко Живков, който дойде в зала „Огоста“ за да се запознае с двамата заяви, че се надява с тяхна помощ отборът да се представи по-добре от миналия сезон, когато завърши на четвърто място в прекратената поради пандемията от COVID-19 волейболна Суперлига.