Крескин и Сапожков си тръгнаха, от клуба им изказаха едно огромно „Благодаря!“

Крескин и Сапожков си тръгнаха, от клуба им изказаха едно огромно „Благодаря!“

Монтана се раздели с двамата си чужденци. Разпределителят Максим Крескин и диагоналът Максим Сапожков се прибраха в родната си Русия. От клуба им изказват огромни благодарности за проявения от тях голям професионализъм и поясниха, че освен отлични волейболисти са изключително добри и като хора.

Максим Крескин и Максим Сапожков са юноши на Локомотив (Новосибирск) и младежки национали на Русия. Двамата дойдоха в зала „Огоста“ през лятото на 2020 година и бързо се превърнаха в ключови фигури в състава на треньора Даниел Пеев. 220-сантиметровият Сапожков попадна в две от класациите на редовния сезон. Той е No.1за най-много отбелязани точки от начален удар (по 0.54 асове средно на гейм) и втори по резултатност (5.19 точки средно на гейм). Съотборникът му Стефан Чавдаров му предсказа голямо бъдеще. „В някои моменти той е просто на друго ниво, особено като забива топката с 20 сантиметра над блока на съперника и то със страшна сила“, заяви националът. 

Договорите на Крескин и Сапожков изтичат в края на април, но след отпадането на Монтана от плейофите приключи и ангажиментът към българския им тим. До края на месеца са контрактите с клуба и на останалите състезатели, които продължават да тренират в зала „Огоста“, но се очаква през другата седмица и те да бъдат разпуснати във ваканция.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.