Суперлигата отново с 16 отбора, Монтана попадна в група „А“

Суперлигата отново с 16 отбора, Монтана попадна в група „А“

Волейболната Суперлига при мъжете ще бъде от 16 отбора и през новия сезон. Те бяха разпределени в две групи от по 8 тима, които бяха сформирани по системата „Бергер“. Решението бе прието по предложение на клубовете-участници с 12 гласа „за“ и 10 „против“ на заседание на УС на БФВ.

Последните три отбора в края на сезона ще изпаднат във Висшата лига, а от нея ще влезе само един и Суперлигата ще стане от 14 тима. По същата схема през сезон 2022-2023 година съставът на елитната ни дивизия вече ще бъде от 12 отбора.

Суперлига, сезон 2021-2022 година:  

група А: Хебър (Пазарджик), Монтана, Марек Юнион-Ивкони (Дупница), ПСК Локомотив (Пловдив), Пирин (Разлог), Славия (София), Ботев (Луковит), Сливнишки герой (Сливница).

група Б: Нефтохимик 2010 (Бургас), Левски (София), Добруджа 07 (Добрич) Дунав (Русе), ЦСКА, Берое 2016 (Стара Загора), Дея спорт (Бургас), Раковски 1964 (Севлиево).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.