Спечелихме волейболното дерби в Суперлигата

Спечелихме волейболното дерби в Суперлигата

Отборът на Монтана изпраща с впечатляваща победа 2014 година. Момчетата на треньора Атанас Петров спечелиха волейболното дерби от 9-ия кръг на Суперлигата при мъжете след успех с 3:2 (19:25, 20:25, 25:21, 28:26, 15:9) над Добруджа като гост. Мачът се игра пред пълни трибуна в зала "Добротица" в Добрич, но това не стресна гостите, които въпреки че загубиха първите два гейма стигнаха до успех си, след категоричното 15:9 в тайбрека. Въпреки поражението домакините остават лидвр в класирането с 22 точки, с една по-малко от тях на второ място ще посрешне настъпващите коледни и новогодишни празници монтанският тим, на трета позиция се изкачичи шампионът Марек. 

Срещата започна повече от добре за домакините, които започнаха уверено и затвориха първия гейм на 19. Вторият бе равностоен, но отново бе спечелен от волейболистите на Добруджа. Третата част обаче започна ударно за Монтана 4:0, като разликата от четири точки се запази до края. Подемът в играта на гостите продължи е в четвъртата, макар че те бяха догонващи в резултата до второто задължително прекъсване. След него мачът тръгна точка за точка, но в крайна сметка монтанчани показаха по-здрави нерви, за да ликуват на края 28:26. В тайбрека психологическото предимство вече беше на страната на монтанчани и те се възползваха по-най-добрия начин от него. Първото прекъсване дойде при резултат 8:3, а след 10:4 вече на всички в залата бе ясно кой ше е победителят. 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.