Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Чакат Марк Жирардели в берковския балкан
Четвъртък, Февруари 25, 2021
Чакат Марк Жирардели в берковския балкан

Марк Жирардели е чакан на Ком в неделя, съобщиха за chervenkarton.com от община Берковица. Ски легендата от близкото ни минало ще трябва да потвърди най-късно до четвъртък дали ще се качи в берковския балкан.

Жирардели трябва да пристигне направо от Банско, където от 27 февруари до 1 март ще има стартове за Световната купа в супегиганския слалом и алпийската комбинация.

В подножието на връх Ком Марк Жирардели ще бъде посрещнат от кмета на Берковица Димитрина Каменова.

Петкратният носител на Световната купа ще дойде в берковския балкан в качеството си на съветник на министъра на туризма Николина Ангелакова по въпросите за зимния туризъм.

Марк Жирардели бе поканен за такъв в края на декември 2014 г., когато прие да бъде и посланик на българския ски спорта зад граница. Това е част от плана на министър Ангелакова България да стане разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация.

На 2 и 3 март на Ком пък ще се проведе традиционният зимен празник „Берковски олимпиец”.

Той се организира всяка година по това време в чест на четвъртото място на 15 км биатлон, което Павлина Филипова зае на олимпийските игри в Нагано’98.

Филипова, която в момента подготвя деца и чиято възпитаничка е националката Дасислава Стоянова, е патрона на празника.